Balinska pārstāvētā “Panthers” pārtrauc Edmontonas sapni par atspēlēšanos no 0:3 un pirmo reizi vēsturē izcīna Stenlija kausu!
25/06/2024
Balinska pārstāvētā “Panthers” pārtrauc Edmontonas sapni par atspēlēšanos no 0:3 un pirmo reizi vēsturē izcīna Stenlija kausu!

Apsveicam un lepojamies! Latvijas hokejista Uvja Jāņa Balinska pārstāvētais hokeja klubs Floridas “Panthers” izcīna pirmo Stenlija Kausu!

Aizvadītajā naktī NHL Play-off finālsērijas izšķirošajā – septītajā spēlē “Panthers” ar 2:1 pieveica Edmontonas “Oilers” un guva virsroku ar 4-3. Šo finālsēriju “Panthers” iesāka ļoti spēcīgi, uzvarot pirmās trīs spēles. Tomēr “Oilers” Konora Makdeivida vadībā izdevās panākt izlīdzinājumu sērijā, radot intriģējošu un emocijām bagātu septīto spēli. Gala rezultātā “Panthers” parādīja savu pārākumu un izcīnīja vēsturisko uzvaru.

Šis sasniegums ir īpaši ievērojams arī NHL kontekstā. Pēdējā septiņu spēļu finālsērija, kurā kāda komanda atspēlējās no 0-3, notika 1945. gadā, kad Detroitas “Red Wings” piedzīvoja dramatisku cīņu, tomēr nespēja izcīnīt kausu. Savukārt 1942. gadā Toronto “Maple Leafs” kļuva par čempioniem pēc veiksmīgas atspēlēšanās no 0-3.

NHL Pantēru panākums atsauc atmiņā nozīmīgus brīžus arī Latvijas hokeja vēsturē. 2017. gadā HK “Kurbads” paveica neticamo un ieguva Latvijas hokeja čempionu titulu. Finālsērijā komanda bija nonākusi iedzinējos ar rezultātu 0-3 pret HK “Mogo”. Kad iznākums un čempionu tituls šķita jau noskaidrots, HK “Kurbads” pierādīja, ka neatlaidība ir ceļš uz panākumiem. HK “Kurbads” atspēlējās, uzvarot septītajā spēlē, un izcīnīja Latvijas čempionu titulu.

Sveicam Floridas “Panthers” ar izcīnīto trofeju – Jūsu neatlaidība un cīņas gars ir iedvesma hokejistiem visā pasaulē! Arī HK “Kurbads” vēsture pierāda, ka nekas nav neiespējams, ja komandā ir vienotība un ticība saviem spēkiem!

Uvis Balinskis. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Foto galerija ( 1 Foto )
Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji